Dr. Zacher Gábor hivatalosan is az Eventikum szervezőiroda exkluzív partnere. Amennyiben szeretné tehetségét és egyedi előadását saját rendezvényén látni, legyen szó vállalati eseményről, magánünnepségről vagy nyilvános rendezvényről, forduljon hozzánk bizalommal.

Dr. Zacher Gábor

toxikológus, főorvos

1960. októberében született Budapesten. Elsőre nem vették fel az orvosi egyetemre, ezért előbb állatgondozóként dolgozott, majd műtősfiúként tevékenykedett. Már ekkor érdekelte a sürgősségi ellátás, és az egyetem és a kórház mellett folyamatosan mentőzött. Először mentőtiszt volt, majd mentőorvosként vonult a betegekhez.

1998-ban a Honvédkórházba került, ahol megszervezte az országos toxikológiai ellátást. A Péterfy Sándor Utcai Kórház klinikai toxikológiai osztályának főorvosa volt. Működése alatt ez a részleg nemzetközi elismertségre tett szert. Leginkább a magyarországi alkoholizmus elleni küzdelemben játszott nagy szerepet.

2014-től a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának osztályvezető főorvosa volt, ahonnan 2018-ban távozott. Felmondott munkahelyén. Jelenleg a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben, a sürgősségi betegellátó osztályon dolgozik, mint mondja: egyszerű beosztott orvosként. Mindemellett a mai napig mentőzik, immár 30 éve vonul ki a betegekhez. Több, mint 20 éve igazságügyi szakértőként is dolgozik, mindemellett a három egyetemen is tanít.

Gyakori médiaszereplő, a magyar egészségügy kiemelkedő személyisége, gyakran szerepel a médiában és gyakran keresett szakértő. Előadásmódja könnyed és közérthető, mondanivalóját sok humorral fűszerezi. Ismert és elismert szakember, ő az egyik legismertebb orvos ma Magyarországon.

Szeret szaladni, saját elmondása szerint „munkaalkoholista”. Naponta 4-5 órát alszik, saját függőségeiként a dohányzás mellett a mogyorós csokoládét emlegeti. Kétszer is elvált, jelenleg harmadik feleségével él. Egy fiú, Bendegúz édesapja.

Az Eventikum meghívására 2019-ben látogatott először Erdély szívébe. Azóta számottevő alkalommal tért már vissza Székelyföldre, adott már elő fesztiválon, magánrendezvényen, de tartott előadást diákoknak is Románia mintegy 10 városában. Szoros, már-már baráti kapcsolatot ápol az Eventikummal.

GALÉRIA