Dr. Zacher Gábor Székelyudvarhelyen

Önámítás azt remélni, hogy az emberiség életéből eltűnnek a tudatmódosító szerek. Amióta az ember megjelent a Földön, gombákat meg kérgeket rágunk, főzeteket iszunk és békákat nyalogatunk csak azért, hogy látomásaink legyenek. Füvet szívunk és kitaláljuk, hogyan állítsunk elő sört, bort és pálinkát azért, hogy emelkedettebb hangulatba kerüljünk. Hogy mi ennek az oka? Dr. Zacher Gábornak erre roppant frappáns válasza van: „Azért, mert jó!

A toxikológia tárgya azonban nem csak a különböző drogok vagy az alkohol témájában merülhet ki. A Mindennapi mérgeink című előadásában a Dr. Zacher Gábor olyan hétköznapi, ám annál mérgezőbb jelenségekre fókuszál, mint például a düh, a harag vagy a frusztráció. 

Gondoljunk csak bele, hogy naponta hányszor és milyen helyzetekben mérgelődünk: infláció, háború, politika, foci, reklámok a filmek legjobb jeleneteinél, gyereknevelés, munkahelyi gondok, féltékenység, tehetetlenség stb., stb. Tele vagyunk mérgekkel. 

De miért cselekszünk így, mi ennek az oka? Dr. Zacher Gábor szerint azért, mert nem tudunk elengedni bizonyos dolgokat, kifolyik az idő a kezünk közül és beszippant minket az online világ, illetve halogatjuk a változtatást. Tudunk-e még rendszerben gondolkodni? Vagy lehet, hogy időnként már gondolkodni is lusták vagyunk? Ismerjük a keretrendszer fogalmát? Esetleg már kiégtünk? Ilyen és ehhez hasonló fontos kérdésekről, a mindennapi bosszúságok toxikus hatásáról, illetve azok esetleges megszüntetéséről is szól a szakember Mindennapi mérgeink című előadása.

Kapunyitás: 18:30
Kezdés: 19:00


Rendezvényünk nem sajtónyilvános, így az ott elhangzottakról hang-, kép- és videofelvétel készítése a szervezők írásbeli hozzájárulása nélkül tilos! Az előadóink által tett nyilatkozatok megjelentetése nem engedélyezett! A jegy megvásárlásával a látogató hozzájárul, hogy róla promociós céllal, mint az előadás résztvevőjéről kép-, hang- és videofelvétel készülhet.